Шта да радим даље?

Шта да радим даље?

У животу имам апсолутно све што сам хтела – одличан посао и велику плату. Немам више циљева. Шта да радим даље?

 Елена П.

Пишете да имате све. А према Вашем схватању то „све“ су одличан посао и велика плата. Ако развијемо мисао даље „све“ за Вас су скупоцени поклони: аутомобил, накит, путовања…

Наравно, интелигентној, мислећој жени то не може да буде циљ живота. То је исувише мало за животни циљ било ког човека. И, судећи по Вашем писму, новац Вас није посебно усрећио. Ваша душа Вам не даје мира. Ручак у скупом ресторану не може да је наситити. Њој је потребна другачија храна – духовна.

С обзиром да сте поставили ово питање, то говори да осећате је изабрани пут којим сте до сада ишли лажан. То значи да сте изнутра спремни на промене.

Важно је да разумете да је материјално благостање привремена појава. Оно може да нестане сваког трена. Зато је неопходно стремити према ономе што је вечно, према ономе што Вам нико неће одузети.

Човековом животу Вера даје смисао. За Вас је сада право време да преосмислите свој живот. Ви трагате и можда се то Господ тихо дотакао Ваше душе. Ако Му откријете своје срце, стећи ћете велики циљ живота. И бићете срећни. Нека Вам Бог помогне!

аутор: Димитрије Авдејев, психијатар, психолог

Текстови са кључним речима:

2 коментара

Напишите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.