Шта да радим даље?

У животу имам апсолутно све што сам хтела – одличан посао и велику плату. Немам више циљева. Шта да радим даље?

 Елена П.

Пишете да имате све. А према Вашем схватању то „све“ су одличан посао и велика плата. Ако развијемо мисао даље „све“ за Вас су скупоцени поклони: аутомобил, накит, путовања…

Наравно, интелигентној, мислећој жени то не може да буде циљ живота. То је исувише мало за животни циљ било ког човека. И, судећи по Вашем писму, новац Вас није посебно усрећио. Ваша душа Вам не даје мира. Ручак у скупом ресторану не може да је наситити. Њој је потребна другачија храна – духовна.

С обзиром да сте поставили ово питање, то говори да осећате је изабрани пут којим сте до сада ишли лажан. То значи да сте изнутра спремни на промене.

Важно је да разумете да је материјално благостање привремена појава. Оно може да нестане сваког трена. Зато је неопходно стремити према ономе што је вечно, према ономе што Вам нико неће одузети.

Човековом животу Вера даје смисао. За Вас је сада право време да преосмислите свој живот. Ви трагате и можда се то Господ тихо дотакао Ваше душе. Ако Му откријете своје срце, стећи ћете велики циљ живота. И бићете срећни. Нека Вам Бог помогне!

аутор: Димитрије Авдејев, психијатар, психолог

2 Comments

  1. Врло занимљив проблем. Обично се људи жале јер им никако не полази за руком да остваре своје циљеве, а овде је другачија поставка ствари. Проф. Владета Јеротић је на недавном предавању рекао занимљиву ствар а то је да човеку који се бави унутрашњим духовним животом никада не може бити досадно, тако да је одговор овог психолога Авдејева у потпуности на тој линији. Вера даје смисао и када су нам испуњени наши жељени циљеви и када нису.

  2. Bogdan Tomicic

    Zadajte sebi novi cilj. Neka on bude npr duhovno uzdizanje na preporuku Dimitrija. Sam čin približavanja cilju će vas činiti srećnim. Pozdrav 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.