Одговарање путем мејла, фејсбука, заказивање телефоном (реч уредника сајта)

Помаже Бог,

Најпре бих желела да се захвалим (не кажем ово форме ради) свима вама који ми пишете путем мејла, јер знам да ми не бисте писали да нисте закључили да то што радим може за вас бити вредно и да вам можда могу бити од користи.

Примам заиста разноврсне мејлове: неки се јаве да пруже подршку мом раду и предлог о чему би било важно да пишем на сајту, неки да питају како да закажу психолошки разговор код мене, неки да питају неко краће питање које их мучи, неки да поставе питање за које би волели да одговорим текстом који бих објавила преко сајта, неки да се на кратко посаветују или чују моје мишљење о одређеној теми. Такође, са некима размењујем писма што нам служи као својеврсна замена за уживи разговор који не можемо да закажемо у скорије време (са некима имам чак и новчани договор за овакав психолошки разговор који се одвија путем мејла).

За мене нема мање важног или више важног мејла, јер знам да је свакоме своја мука најтежа и свако жели да нађе решење за свој проблем.

Међутим, већ неко време, неколико последњих месеци, налазим се у веома незгодној ситуацији – стиже ми између 10 и 20 мејлова од различитих људи дневно и то мејлова на које не могу да одговорим само са “да” или “не”, већ скоро свако писмо тражи осмишљен одговор.

 

То у пракси значи да мени на одговарање на писма дневно оде и по неколико сати, а да бих свима који ми пишу одговорила мислим да би ми требало пуно радно време само то да радим.

То ми не би био проблем нити имам недостатак воље по том питању, само кад бих заиста и имала то време на располагању. А немам га.

Тако да сам хтела да вам кажем следеће.

 

У наредном периоду ћу се трудити да одговарам примарно на следеће мејлове:

 

– на мејлове људи који се распитују како да закажу код мене разговор

– и на мејлове људи који већ долазе или су долазили код мене на разговор

 

Да неко не би помислио да је разлог за ову одлуку тај што ми треба више “посла” тј. да овим покушавам да наговорим људе да закажу код мене разговор – одмах ћу вам написати и то да су ми у овом тренутку (12.фебруар 2018.) сви термини до краја марта попуњени (тачније резервисани за оне особе које актуелно долазе код мене на разговоре јер не знам колико ће разговора за коју особу бити потребно да заврши психолошки процес рада на себи).

Оно што увек понудим људима који ми се јаве, поред других опција коме могу још да се обрате за психолошки разговор, понудим им и да их ставим на листу чекања тј. да их имам у виду чим неко откаже неки термин или заврши процес психолошког рада, да могу да позовем особу са тог списка.

Ето, ово сам само желела да напишем како не бисте помислили да олако и немарно прелазим преко ваших мејлова и питања и да се не питате зашто не одговарам.

 

Позиви преко телефона

 

Да додам и ово – како по питању мејлова, тако ми и преко телефона стиже доста позива.

Ако бих се јављала на сваки позив, не бих стигла да урадим ни десетину посла који сада успевам.

 

 

Због тога је важно да знате да, ако хоћете да закажете код мене разговор, да је најбоље да ме не зовете телефоном, већ да ме контактирате искључиво преко смс порука или преко мејла.

Такође, не одговарам нити заказујем преко Фејсбука – фејсбук поруке изузетно ретко пратим.

За заказивање је најбоље користити контакт формулар који се налази на страници ОВДЕ.

 

 

Ове мере сам увела, као што видите, искључиво из практичних разлога јер све радим сама.

Свако добро,

Сања Станковић

психолог и уредник сајта “Има наде”

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.