Šta da radim dalje?

Šta da radim dalje?

U životu imam apsolutno sve što sam htela – odličan posao i veliku platu. Nemam više ciljeva. Šta da radim dalje?

 Elena P.

Pišete da imate sve. A prema Vašem shvatanju to „sve“ su odličan posao i velika plata. Ako razvijemo misao dalje „sve“ za Vas su skupoceni pokloni: automobil, nakit, putovanja…

Naravno, inteligentnoj, mislećoj ženi to ne može da bude cilj života. To je isuviše malo za životni cilj bilo kog čoveka. I, sudeći po Vašem pismu, novac Vas nije posebno usrećio. Vaša duša Vam ne daje mira. Ručak u skupom restoranu ne može da je nasititi. Njoj je potrebna drugačija hrana – duhovna.

S obzirom da ste postavili ovo pitanje, to govori da osećate je izabrani put kojim ste do sada išli lažan. To znači da ste iznutra spremni na promene.

Važno je da razumete da je materijalno blagostanje privremena pojava. Ono može da nestane svakog trena. Zato je neophodno stremiti prema onome što je večno, prema onome što Vam niko neće oduzeti.

Čovekovom životu Vera daje smisao. Za Vas je sada pravo vreme da preosmislite svoj život. Vi tragate i možda se to Gospod tiho dotakao Vaše duše. Ako Mu otkrijete svoje srce, steći ćete veliki cilj života. I bićete srećni. Neka Vam Bog pomogne!

autor: Dimitrije Avdejev, psihijatar, psiholog

Tekstovi sa ključnim rečima:

2 komentara

  1. Vrlo zanimljiv problem. Obično se ljudi žale jer im nikako ne polazi za rukom da ostvare svoje ciljeve, a ovde je drugačija postavka stvari. Prof. Vladeta Jerotić je na nedavnom predavanju rekao zanimljivu stvar a to je da čoveku koji se bavi unutrašnjim duhovnim životom nikada ne može biti dosadno, tako da je odgovor ovog psihologa Avdejeva u potpunosti na toj liniji. Vera daje smisao i kada su nam ispunjeni naši željeni ciljevi i kada nisu.

  2. Bogdan Tomicic says:

    Zadajte sebi novi cilj. Neka on bude npr duhovno uzdizanje na preporuku Dimitrija. Sam čin približavanja cilju će vas činiti srećnim. Pozdrav 🙂

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*