Šta da radim dalje?

Šta da radim dalje?

U životu imam apsolutno sve što sam htela – odličan posao i veliku platu. Nemam više ciljeva. Šta da radim dalje?

 Elena P.

Pišete da imate sve. A prema Vašem shvatanju to „sve“ su odličan posao i velika plata. Ako razvijemo misao dalje „sve“ za Vas su skupoceni pokloni: automobil, nakit, putovanja…

Naravno, inteligentnoj, mislećoj ženi to ne može da bude cilj života. To je isuviše malo za životni cilj bilo kog čoveka. I, sudeći po Vašem pismu, novac Vas nije posebno usrećio. Vaša duša Vam ne daje mira. Ručak u skupom restoranu ne može da je nasititi. Njoj je potrebna drugačija hrana – duhovna.

S obzirom da ste postavili ovo pitanje, to govori da osećate je izabrani put kojim ste do sada išli lažan. To znači da ste iznutra spremni na promene.

Važno je da razumete da je materijalno blagostanje privremena pojava. Ono može da nestane svakog trena. Zato je neophodno stremiti prema onome što je večno, prema onome što Vam niko neće oduzeti.

Čovekovom životu Vera daje smisao. Za Vas je sada pravo vreme da preosmislite svoj život. Vi tragate i možda se to Gospod tiho dotakao Vaše duše. Ako Mu otkrijete svoje srce, steći ćete veliki cilj života. I bićete srećni. Neka Vam Bog pomogne!

autor: Dimitrije Avdejev, psihijatar, psiholog

Tekstovi sa ključnim rečima:

2 komentara

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.